Overstappen naar PHP 7

Veel websites maken nog gebruik van een verouderde php-versie (bv php 5.6). Een aantal hosting-providers benaderen daarom hun klanten om de php-versie te updaten naar php 7.

Wat is PHP 7?

PHP is een programmeertaal om softwarepakketten voor websites (zoals WordPress en Joomla!) mee te maken. PHP 7 is de opvolger van PHP 5.6 die nu nog op veel webservers draait. Het grote voordeel van PHP 7 is dat je website hiermee nog sneller wordt!

Beëindiging support PHP 5.6 eind 2018

Aan het einde van 2018 zullen er geen nieuwe updates meer uitkomen voor php versie 5.6 en 7.0 en eerdere versies. Het stoppen van de ondersteuning betekent dat er geen veiligheidsupdates worden uitgebracht en dat je website kwetsbaar wordt voor hackers en andere kwaadwillenden.

PHP 7 – Eerst testen dan pas omzetten

PHP 7 biedt verbeterde snelheid, verminderd geheugengebruik en een betere foutafhandeling. PHP 7 is in een aantal aspecten fundamenteel anders dan haar voorgangers, wat veel van de grote veranderingen mogelijk maakt. Let er wel op dat niet alle extensies en modules die wel bij eerdere PHP versies gebruikt konden worden voor PHP 7 beschikbaar zijn.

Hulp nodig?

ICT-klus kan jou helpen met het testen van jouw website zodat je op een veilige manier de php-versie kunt (laten) omzetten. Neem hiervoor contact middels onderstaand aanmeldformulier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *